Heti részvény hírek. 2020. 30. hét.

A heti hírekben olyan a héten történt részvényekkel kapcsolatos információkról olvashatsz, mint a bennfentes részvény vásárlások, osztalékkal kapcsolatos változások, vagy éppen a héten történt osztalék fizetések.

Bennfentes részvény vásárlások / eladások

Kezdjük a heti híreket a bennfentes részvény vásárlásokkal. Ebből a szempontból nem volt túl izgalmas a hét. Mindössze 2 cég jelentett be bennfentes vásárlást a héten amik még az ezt megelőző héten történtek, továbbá az egyiknél még eladások is történtek a az általam figyelt portfólióban.

Legget & Platt Inc (LEG)

A bennfentesek 11058 darab részvényt vettek 2020. július 15 – 17 között. Eladás nem történt. A cég pénteki tőzsdei záróára 35,93 dollár volt, ami 4,4%-os induló osztalékhozamnak felel meg.

Pepsico Inc (PEP)

A Pepsinél szintén 2020. július 15 – 17 között történtek a bennfentes részvény vételek méghozzá 4887 darab részvényt vettek a bennfentesek. Viszont itt eladásról is beszámoltak a harmincadik héten. 2020. július 15-én 2600 darab részvény eladása történt a cég bennfentesei részéről.  A cég pénteki tőzsdei záróára 136,06 dollár volt, ami kereken 3%-os induló osztalékhozamnak felel meg.

Osztalék fizetések

A héten nem sok osztalék fizetés történt. A  Sysco Corp (SYY) fizetett negyedéves osztalékot részvényenként 0,45 dollárt, vagyis 45 dollár centet. Ennek a cégnek a pénteki tőzsdei záróára 54,57 dollár volt, ami így 3,3%-os induló osztalékhozamnak felel meg.

A fent említett mindhárom cég az osztalék bajnok cégek közé tartozik.

Köszönöm, hogy elolvastad a heti híreket. Jövő hét szombaton újabb hírekkel jelentkezem.

Kellemes hétvégét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük